Nieuwbouw villa Van der Plas
Opdrachtgever: Fam. Van der Plas
Locatie: Goirle
Oplevering: 2008

De ontwerpen voor de woningen in plangebied “Boschkens Oost” te Goirle zijn ontwikkeld naar de gestelde beeldkwaliteit door de gemeente waarin een -per afzonderlijke woning- bijzondere architectuur met een op zichzelf staande kwaliteit werd nagestreefd. Binnen deze context is een verscheidenheid aan woningen en kwaliteiten ontstaan welke elkaar zeer goed verdragen.

Door de familie Van der Plas werd ons gevraagd een vrijstaande woning te ontwerpen met een modernistisch uiterlijk op een tussenlocatie in het plangebied. De woning is nadrukkelijk in de breedte ontworpen op de relatief ondiepe kavel. Centraal is een abstract metselwerk hoofdvolume geplaatst dat wordt geflankeerd door een tweetal met zinken beplating beklede bijgebouwen. Deze eenlaagse bijgebouwen liggen terug op de kavel, waardoor het hoofdvolume ruimtelijk spreekt. Hoofdmoment in het metselwerk blok is een prominent geplaatste raampartij waarachter het trappenhuis is gelegen. Op deze wijze is er een subtiel contact gerealiseerd aan de straatzijde, dit echter met behoud van privacy. Aan de tuinzijde van de woning is het woonprogramma gesitueerd, waarbij daglicht optimaal doordringt in zowel woonkamer als keuken. Het totale bouwvolume manifesteert zich als ingetogen en krachtig; de consequente doorvoering van heldere details en het ontbreken van overbodige elementen dragen hier aan bij. 


 

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl