Nieuwbouw woning Coomans-Godinho
Opdrachtgever: Fam. Coomans
Locatie: Rotterdam
Oplevering: 2004

In Katendrecht, Rotterdam, wordt het oude havengebied herontwikkeld voor woningbouw. Binnen dit plan is een reeks kavels opgenomen voor vrije sector bebouwing, echter met zeer strakke richtlijnen t.a.v. de afmetingen en zodanig georganiseerd dat de individuele woningen met elkaar als één straatwand gaan functioneren.

De opdrachtgever wenste binnen het smalle kavel (4,80 m) een maximale benutting van  de hoogte en diepte. Het resultaat is een smalle hoge woning, waarbij een omgekeerd woonprogramma is toegepast: wonen met uitzicht op de bovenste (3e ) verdieping, keuken en eetkamer op de 2e verdieping, slaapkamers en badkamer op de 1e verdieping en werkkamer op de begane grond.

Het trappenhuis is aan één woningscheidende wand gesitueerd, zodat er per verdieping een maximaal woonoppervlak over blijft.

De materialisatie van de gevels is binnen het geheel van de afwisselden straatwand sober gehouden: antraciete baksteen, transparant gelakte houten kozijnen, zinken gevelbekleding.

Beeldbepalend zijn de grote erker over twee verdiepingen en de dakopbouw met woonkamer.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl