Uitbreiding orthodontistenpraktijk Linthorst
Opdrachtgever: Dhr. Linthorst
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2004

Wij kregen de opdracht om een geheel nieuw interieur te ontwerpen voor een orthodontie-praktijk, en tevens de praktijk uit te breiden aan de achterzijde. Het nieuwe interieur van Linthorst Orthodontist te Tilburg is geheel afgestemd op de logistiek binnen de organisatie; de routing van de patiënt in het pand bepaalt de inrichting en de vormgeving.

Centraal in de praktijk is een groot ruimte-organiserend element geplaatst. Hierin wachten de patiënten op hun afspraak in de behandelruimte, en zijn nog enkele andere secundaire functies geplaatst. Rondom dit element speelt zich de routing af van het behandelend personeel en de patiënt. Vanzelfsprekend is de behandelruimte logisch hieraan gelegen, zoals tevens andere functies als röntgen-fotografie, sterilisatie, balie, kantoor etc..

We hebben gekozen voor een heldere en strakke vormgeving in combinatie met een technisch materiaalgebruik. Duidelijk gedefinieerde kleurvlakken, glas en staal bepalen het ontwerp. Het kleurgebruik is eigentijds en sprankelend, doch zonder overdaad. De totale uitstraling is die van georganiseerde orde en rust in een eigentijdse vormgeving.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl