Uitbreiding kantoor Van Boekel accountants
Opdrachtgever: Van Boekel accountants
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2001

De uitbreiding van het kantoor van Van Boekel Accountants en Adviseurs is gelegen tussen twee klassieke gebouwen: een voormalig broederhuis, thans in gebruik als het kantoor, en een basisschool uit de periode rond 1920. De vraag was een eenvoudig gebouw te ontwerpen zonder voorzieningen, dat een alternatief zou moeten zijn voor een geplande unit-bouw.

De basis-constructie bestaat uit een staalconstructie, die geheel los is gehouden van het bestaande kantoor. De uitbreiding is terugliggend gesitueerd, waardoor mede door de beperkte massa haar ondergeschiktheid wordt versterkt. Het broederhuis is prominent en herkenbaar gebleven.

De ruimte tussen de oud- en nieuwbouw is uitgevoerd als een 2-verdiepingshoge lichtstraat, hetgeen heeft geresulteerd in luchtige en open kantoorruimtes. Tevens kan er contact ontstaan tussen de verdiepingen en is er voldoende daglicht, ondanks de schaduwrijke situering. De vloerhoogtes zijn zodanig gekozen, dat gebruik gemaakt kan worden van een bestaand trappehuis, dat middels loopbruggen met de uitbreiding is verbonden.

Als contrast met beide belendende panden heeft het uiterlijk van het gebouw een strakke industriële verschijningsvorm. De voor- en achtergevel bestaan uit een transparante aluminium pui met lamellen zonwering. De dichte zijgevel is uitgevoerd in een geprofileerde staalplaat.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl