Nieuwbouw villa Van Laerhoven
Opdrachtgever: Fam. Van Laerhoven
Locatie: Goirle
Oplevering: 2011

De nieuwbouw van villa Van Laerhoven te Goirle is gesitueerd achter een forse houtwal aan de Abcovenseweg. In de zomertijd is het huis hierdoor nauwelijks zichtbaar vanaf de openbare weg; in de wintertijd is het silhouet zichtbaar, en past het zich fraai in achter de groenstructuur.

De villa is ontworpen vanuit een split-level principe, teneinde te kunnen voldoen aan de hoogtebepalingen binnen het bestemmingsplan. Dit principe heeft tevens aan de basis gestaan voor de ruimtelijke verbinding van de diverse woon- en leefruimtes op de ‘begane grond’. De privaat gelegen woonkamer en leefkeuken zijn hierbij  in een L-vorm gericht naar de achtergelegen tuin en een verlaagd terras. Aan de voorzijde van het huis is werk- en bergruimte gerealiseerd, alsook de parkeeroplossing binnen een forse overkapping.

De functionaliteit van het huis is gelaagd gestructureerd; kelder/hobbyruimte, woonruimten, slaapruimten en bergzolders zijn logisch geordend, en vanuit de hal aan de voorzijde van de villa is elke laag ontsloten. Een ruimtelijke koppeling wordt in de woonkamer aangebracht door een brede vide, welke tevens extra daglicht biedt aan de aanliggende slaapkamers op de verdieping.

De materialisering van het huis is sober gehouden; overwegend zijn de aardetinten, en als basis is gekozen voor een mangaanbruine handvorm baksteen voorzien van een donkere, verdiepte voeg.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl