Nieuwbouw villa Kollau
Opdrachtgever: Fam. Kollau
Locatie: Tilburg
Oplevering: 1999

Het woonhuis voor de familie Kollau is gelegen aan de Oploostraat in Tilburg, en vormt met de andere vrijstaande woningen in de straat de rand van een parkachtige zone in het stadsdeel De Reeshof.

De hoofdvorm van de woning bestaat uit twee in lichtgele betonsteen uitgevoerde L-vormen. Door deze vormen 180° t.o.v. elkaar te draaien, ontstaat er een rechthoekige structuur, waarbinnen het programma van het woonhuis is gerealiseerd. Bij de verdere ontwikkeling van het woonhuis zijn enkele ruimtes uitgebreid of kleiner geworden. De afwijkingen in de structuur zijn in een contrasterende kleur (rood) uitgevoerd. De lange zijdes van de L-vormen zijn aan de voor- en achtergevel verlengd in de vorm van gemetselde schijven. Het woonhuis krijgt hierdoor richting en haar verschijningsvorm.

De woning heeft, daar waar de keuken is gesitueerd, een gesloten voorgevel op het noorden. Aan de open en transparante zuidgevel biedt de woonkamer een groots uitzicht over de tuin door middel van puien aan weerszijden van een markante en beeldbepalende schoorsteen. Centraal in de woning is het open trappehuis gelegen. De opgang naar de slaapverdieping leidt tevens naar een royaal dakterras.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl