Nieuwbouw villa Korst
Opdrachtgever: Fam. Korst
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2012

De nieuwbouw villa voor de familie Korst in Tilburg bestaat uit een langgerekt volume, in de diepte van de kavel. De verblijfsruimtes zijn over twee lagen verdeeld, waarbij onderling contact wordt gemaakt middels een tweetal vides. Op deze wijze opent met name de woonruimte aan de achterzijde zich op spectalculaire wijze richting de aangrenzende tuin en het landschappelijke achtergebied.

Op de begane grond is in de leefruimten gebruik gemaakt van een enorme schuifwand, waardoor -middels de verschillende mogelijke posities van deze wand- op verrassende wijze de ruimtes visueel gekoppeld of ontkoppeld kunnen worden. De grote mate van transparantie tussen bedoelde ruimtes kan hiermee tevens worden beheerst.

De materialisering in de gevels bestaat uit een lange, relatief platte steen, welke zonder stootvoegen is verwerkt. Hierdoor ontstaat een sterke horizontaliteit in het plan. Als secundair materiaal zijn matte aluminium panelen gebruikt welke zich door hun softe reflectie moeiteloos schikken in de gevel en de omgeving.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl