Interieur gebouw Kennispoort
Opdrachtgever: Kamer van Koophandel Brabant
Locatie: Eindhoven
Oplevering: 2012

Het gebouw ‘Kennispoort’ is gesitueerd op de kop van het TU/e terrein te Eindhoven, en huisvest onder meer de Kamer van Koophandel Brabant. De centrale hal van het gebouw was toe aan een herinrichting; de balies waren niet goed gesitueerd, en voldeden daarnaast niet aan de Arbo-eisen. Tevens was de indeling en inrichting van de hal niet in overeenstemming met de ruimtelijke werking ervan. Onze opdracht bestond uit het oplossen van een aantal knelpunten, zoals de gebrekkige oriëntatie van de bezoeker, een beperkte klimaatbeheersing en verlichtingsniveau en de inrichting van de hal in algemene zin. 

Door een nieuwe entreebalie als volledig vrijstaand element in de ruimte te plaatsen en de exportbalie van de Kamer van Koophandel uit het centrale deel van de hal te halen, zijn er duidelijke looplijnen ontstaan, en is het overzicht in de hal aangebracht; bij binnenkomst is meteen helder waar het aanspreekpunt is van de bezoeker. 

Met het oog op individuele klimaatbeheersing zijn de verschillende balies vormgegeven als zelfstandige -gesloten- elementen. De entreebalie is hierbij uitgevoerd als een gladde witte cocon, welke contrasteert met de houten wanden, vloeren en plafonds van het oorspronkelijke interieur.


fotografie: Roel van Diem fotografie, Goirle © 2013

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl