Interieur Cardano Millenium Tower
Opdrachtgever: Cardano
Locatie: Rotterdam
Oplevering: 2012

Onze trouwe opdrachtgever Cardano verhuisde in 2012 van het World Trade Center naar de Millenium Tower in Rotterdam, en daarbij werd aan ons de vraag gesteld om de twee door hen gehuurde verdiepingen volledig nieuw vorm te geven en in te richten.

We hebben ervoor gekozen om de standaard structuur van het kantoor op een vervreemdende wijze te behandelen: de kern van de kantoortoren, bestaand uit ontsluitingen, trappenhuizen en liften, hebben wij binnen de kantoorvloeren omgeven door een soort van ‘wikkel’, opgebouwd uit meanderende wanden, kasten en ruimten. Hieromheen zijn richting de kantoorgevels de feitelijke kantoorruimten gesitueerd. Een en ander resulteert in een open en lichte indeling, welke flexibel te structureren is.

Vaste waarden binnen de kantoorindeling van Cardano zijn hierbij het entree-gebied, de bedrijfskantine en de verbindende trap tussen de twee kantoorvloeren. De gebruikte materialen zijn overwegend licht te noemen, met hier en daar accenten in kleur alsook in de mate waarin de materialisering mat of glanzend is uitgevoerd.


Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl