Nieuwbouw restaurant met 2 appartementen
Opdrachtgever: PVG Oss
Locatie: Oss
Oplevering: 2004

In het centrum van Oss is de helft van een tweetal kleine winkelwoningen herontwikkeld tot een restaurant met daarboven twee stuks 3-kamer appartementen. De complexiteit van de opgave bestaat uit de bijzondere afmetingen van het volume (smal en diep) en de grillige historische vorm van de locatie door een sterke verwevenheid met het belendende pand.

In de voorgevel is door middel van een in reliëf uitgevoerd vlakken-spel van twee kleuren baksteen (donkerrood en oranje) een visueel onderscheid gemaakt tussen het restaurant en de geclusterde bovenwoningen. De aansluitingen op de belendende panden zijn terugliggend uitgevoerd, zodat er een strakke verticale belijning in de overgang is ontstaan, onafhankelijk van toekomstige ontwikkelingen op de belendende percelen.

Teneinde voldoende licht en lucht in de diepe appartementen te verkrijgen zijn deze voorzien van een inwendig gelegen patio. Behalve dat het interieur van de woningen hierdoor verrassend licht en transparant is geworden, zijn er interessante zichtlijnen door de woningen ontstaan. Besloten is om de ontsluiting van de woningen aan de achterzijde te situeren, zodat aan de voorgevel de volledige breedte van het pand benut kan worden voor de commerciële uitstraling aan de winkelstraat. Het restaurant daarentegen heeft twee entreés; zowel via de Kerkstraat als via het achterliggende parkeerterrein is het toegankelijk.

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl