Verbouwing kantoor MEXX shoes
Opdrachtgever: Fam. Driessen
Locatie: Drunen
Oplevering: 2006

De verhuizing van Mexx Shoes vanuit Waalwijk naar Drunen ging gepaard met de volledige verbouwing van een bestaand kantoorpand op bedrijventerrein Groenewoud te Drunen. Het pand was gedateerd qua interieur en indeling, en heeft door de impuls van Mexx Shoes een tweede leven gekregen. Onder meer werd de entree- en vloerenstructuur van het gebouw ingrijpend gewijzigd. Hierbij zijn intern vides verlegd en trappenpartijen gewijzigd, waarbij tevens de  volledige afwerkingen van het bestaande pand opnieuw zijn ontworpen. Het gebouw oogt thans eigentijds en fris. Centraal in de entreehal is een stoere balie geplaatst welke in èèn beweging doorloopt als trap naar de eerste verdieping. Zijdelings van de balie is de hal over de volledige hoogte van het gebouw geopend, hetgeen een ongekende  ruimtelijkheid oplevert.

De materialisering van het interieur is ‘basic’ te noemen; glas, beton, hout en roestvast staal voeren de boventoon, en worden hier en daar door kleuraccenten onderbroken.

Gelijktijdig met de verbouwing van het kantoorpand werd het erachter gelegen distributiecentrum, van waaruit Mexx Shoes wereldwijd opereert, volledig opgewaardeerd. Hierbij zijn behalve verschillende interieuronderdelen tevens diverse gevelafwerkingen vervangen.

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl