Verbouwing tandartsenpraktijk Reinders-Beerens
Opdrachtgever: Dhr. Reinders en Beerens
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2011

De gemeenschappelijke praktijk van Reinders (orthodontisten) en Beerens (tandartsen) te Tilburg diende uitgebreid en verbouwd te worden. Het bestaande pand voldeed niet meer qua capaciteit, en tevens was de uitstraling van het interieur gedateerd.

Er is een enorm aantal m2’s aan de bestaande praktijkruimte toegevoegd middels het realiseren van een kelder en het bouwen van een perifere structuur rondom een patio. Deze structuur is voledig ingevuld met praktijkruimtes, direct gelegen aan het daglicht vanuit deze patio.

Een slimme routing in het pand draagt zorg voor een efficiënte logistiek binnen de beide praktijken, zowel voor personeel als voor de patient; wachtruimtes voor beide praktijken zijn hierbij op logische posities geplaatst, zonder in te boeten aan de ruimtelijkheid in het gebouw welke wordt geborgd door de transparantie vanuit de centraal gelegen patio.

De materialisering van het bestaande gebouw is gerespecteerd, en daar waar nodig aangepakt (nieuw dak, gevelreiniging). Het nieuwbouwdeel aan de praktijk is in een passende en eigentijdse steen en kleurstelling uitgevoerd.

Voor de praktijk van Reinders is tevens de interierarchitectuur verzorgd, waarbij gebruik gemaakt is van sobere, tijdloze componenten en afwerkingen, hier en daar voorzien van kleuraccenten. Voor foto's van dit interieurproject, klik hier.

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl