Interieur vide Corpac
Opdrachtgever: Wissenraet Van Spaendonck
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2004

Gevraagd werd om een multi-functioneel interieur te ontwerpen, waarin gepauzeerd, gewerkt en overlegd kon gaan worden. We hebben een ruimtelijke geleding aangebracht middels een centraal geplaatst Z-vormig element. Dit meubel heeft een zit- en opbergfunctie, en scheidt de ruimte in haar afzonderlijke functies.

Aan de ene zijde van de Z-vorm kan worden gewerkt en gelezen aan als flex-plekken ingerichte tafels, terwijl aan de andere zijde een pauzegebied is ontworpen. Hierbinnen zijn een pantry, een garderobe, een copieer-faciliteit en een tweetal internetstations geplaatst.

De bijzondere sfeer ten gevolge van de wisseling waarmee het daglicht de ruimte voedt, heeft ten grondslag gelegen aan de indeling van de ruimte en het toegepaste kleurgebruik. Gekozen is voor frisse heldere kleuren voor de zitfuncties in combinatie met aardetinten voor de ruimtelijke elementen. Door dit contrast worden de verschillende functies zichtbaar, en onderscheiden zij zich onderling. Het centraal geplaatste element ondersteunt hierbij de routing binnen de ruimte.

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl