Nieuwbouw Moskee El Feth
Opdrachtgever: Bestuur El Feth
Locatie: Tilburg
Oplevering: 2020

Moskee El Feth is een fantastisch initiatief voor een nieuw gebouw ten behoeve van de gelijknamige Marokkaanse gemeenschap in Tilburg. Het gebouw is in de Stedekestraat gerealiseerd op de locatie van de oude moskee aldaar. Het nieuwe gebouw is eigentijds (een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever), en past zich op een subtiele wijze in binnen de locatie; zo wordt -door de verdraaiing van de plattegrond en het gebouw´╗┐- het achterliggende Maria Gorettti park visueel verbonden met de straat, en is er tevens sprake van een verruimd profiel ter plaatste van het gebouw. Hierdoor ontstaat een 'stand-alone' situering, en neemt het gebouw een krachtige maar tevens bescheiden positie in binnen zijn omgeving.

De moskee fungeert als baken in de buurt, en bevat naast de gebruikelijke gebedsruimte diverse andere functies zoals te doen gebruikelijk bij dit soort gebouwen. De materialisering is eigentijds te noemen, met een knipoog naar de softe, taktiele gevels welke met name in Marokko voor moskeeën usance zijn; een zachte zandstenen huid wordt gesuggereerd middels genuanceerd en geprofileerd baksteen metselwerk in een bleke kleurstelling.

Het parkeren voor bezoekers is geheel op eigen terrein opgelost, onder andere middels een ruime  parkeergarage onder de hoofdmassa.

Schouwburgring 2A 5038 TL Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl