Nieuwbouw villa Van Helvert
Opdrachtgever: Fam. Van Helvert
Locatie: Drunen
Oplevering: 2012

De Hogeweg is een oud landweggetje vanuit de hoofdstraat van Drunen, en wordt gekenmerkt door een vertande positionering van kleine woningen. Het weggetje is in ontwikkeling met diverse nieuwe woningen, en zal in de toekomst de rand vormen van plangebied Dillenburg.

De locatie is een voormalig weideveld, verlaagd gelegen ten opzicht van de weg. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om een forse woning te realiseren waarbij een deel van het woonprogramma onder het straatniveau is verwerkt. In maat en schaal sluit de villa hierdoor aan bij de kleine belendende woningen.

De organisatie van het woonprogramma oogt door de gedeeltelijke split-level indeling complex, maar wordt door de ruimtelijkheid erg overzichtelijk. Een grote centrale vide verbindt alle woonruimtes visueel met elkaar, en het ernaast gelegen trappenhuis verbindt alle niveaus. De keuken annex eetkamer alsook de kinderkamer bevinden zich in het souterrain. De werkkamer is de enige ruimte aan de voorzijde op straatniveau, maar biedt zicht op zowel de keuken als de woonkamer op de eerste verdieping. De woonkamer is voorzien van een dakterras en heeft een separate traptoegang naar de lager gelegen tuin en woonkeuken. De slaapkamers tenslotte liggen geïsoleerd van de woonruimtes, onder de kap van het woonhuis. 

Het ontwerp- en bouwproces verliep parallel aan dat voor het kantoor van Kuysten & Van Helvert aan de Dillenburgstraat, hetgeen tevens door ons bureau is verzorgd.

Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl